In zand geschreven kenteken leidt politie naar mogelijke stichter heidebrand op Veluwe

Print
In zand geschreven kenteken leidt politie naar mogelijke stichter heidebrand op Veluwe

De heidebrand in Epe is vermoedelijk aangestoken. Een verdachte is inmiddels opgepakt. Afbeelding: Stefan Verkerk

Een in allerijl in het zand geschreven kenteken van een scooter heeft de politie in het Gelderse Epe maandagavond naar een mogelijke brandstichter geleid.

Een 57-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bereed de scooter en stak waarschijnlijk maandagmiddag de branden op de heide bij Epe aan. De meldkamer kreeg tegen half vijf een melding dat er brand was op de heide bij het Van Manenspad in de Gelderse plaats. Twee getuigen stelden dat dit mogelijk was aangestoken door een man op een scooter. Ze zagen meerdere brandhaarden en troffen ook een man op een scooter aan die ervandoor ging. Ze wilden hem nog tegenhouden, maar dat lukte niet.

Lees ook: Politie pakt mogelijke brandstichter heidebrand Veluwe op na achtervolging

Wat wel lukte: een belangrijk deel van de kentekenplaat achterhalen. De ooggetuigen schreven de cijfers en letters in het zand. De politie ging meteen aan de slag met die gegevens en kon kort daarna de 57-jarige man aanhouden. De verdachte zat dinsdagmiddag nog vast en werd verhoord. De brandweer heeft maandag twaalf voertuigen ingezet om de heidebrand te blussen en daarmee meer schade aan de natuur weten te voorkomen. De politie onderzoekt de zaak verder.