Dier van de week

Dier van de week: Rakker

Print
Dier van de week: Rakker

Rakker. Afbeelding: Dierenbescherming Limburg

Zuid-Limburg / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbescherming Limburg er één in het zonnetje. Deze week: Rakker. Een zwarte kater die zijn naam geen eer aandoet. Hij is namelijk hartstikke braaf.

Leukste kenmerk?

Rakker heeft op dit moment de titel “Grootste knuffelkont van het asiel.” Zoek jij een kat die graag bij je, tegen je aan en op je komt liggen? Dan is Rakker dé kat voor jou.

Favoriete bezigheden?

Knuffelen, knuffelen en nog meer knuffelen. Spelen op z’n tijd is ook wel oké volgens hem, maar knuffelen is zijn onbetwiste nummer 1 als het gaat om favoriete bezigheden.

Is Rakker een sociale kat?

Rakker komt bij ons niet in contact met andere katten. Niet omdat we denken dat hij hier niet mee overweg kan, maar omdat hij kattenaids heeft. Omdat de ziekte overdraagbaar is op andere katten, mag hij niet in contact komen met andere katten.

Heeft hij ook nog minpuntjes?

Het feit dat Rakker kattenaids heeft, kan mensen afschrikken. Dat begrijpen we uiteraard. Het belangrijkste om te melden is dat de ziekte niet overdraagbaar is op mensen. Enkel katten kunnen door hem besmet worden. Rakker mag daarom niet buiten loslopen, hier kan hij immers andere katten tegenkomen. Hoewel onbekend is hoe het verloop van de ziekte is, is wel bekend dat meestal oudere katten ziekteverschijnselen gaan vertonen. Rakker is pas net 6 jaar oud, grote kans dat er jaren voorbijgaan voordat je ook maar iets aan hem gaat merken.

Wat voor baas zoeken jullie?

We zoeken een baasje die veel knuffels te geven heeft want daar is Rakker dol op. Ook vindt hij het in het asiel heerlijk om in de zon te slapen. Ieder straaltje zon dat zijn verblijf bereikt, wordt opgepikt. We vinden het daarom belangrijk dat hij bij zijn nieuwe baas lekker bruin kan bakken in een afgesloten tuin of in een grote kattenren. Wij begeleiden zijn nieuwe eigenaar en staan ook steeds voor deze klaar mochten er vragen over de kattenaids zijn. We plaatsen met regelmaat dit soort katten en kunnen er daarom veel over vertellen.

Heb jij geen andere katten en veel knuffels te geven? Neem dan contact met ons op via limburg@dierenbescherming.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen