Arriva schrapt definitief scholierenlijn College Weert

Print
Arriva schrapt definitief scholierenlijn College Weert

Afbeelding: Laurens Eggen

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Kelpen-Oler / Ittervoort -

De busdienst tussen het station en het College in Weert wordt vanaf 30 juni definitief uit de dienstregeling geschrapt. In Roermond slaan bussen richting station tijdelijk de halte bij het Wilhelminaplein over.

Dat blijkt uit de gewijzigde dienstregeling die Arriva aan de provincie en het Reizigersoverleg Limburg heeft voorgelegd.

De busverbinding naar het College in Weert kwam er eind 2017 op aandringen van de school, gemeente, provincie en ouders. De onderwijsinstelling heeft honderden leerlingen die vanuit Ospel of vanuit de gemeente Leudal naar Weert reizen. Met de busdienst zouden die, zeker in de wintermaanden, comfortabel vanaf de halte bij het station naar school kunnen reizen.

Laatste kans

Het gebruik van de lijn viel echter flink tegen. Arriva gaf de school en de leerlingen eind vorig jaar nog een laatste kans. De bus zou tot het einde van het schooljaar blijven rijden, maar als het gebruik niet zou toenemen zou de lijn worden geschrapt. Arriva meldt nu dat het gebruik ‘marginaal’ is gebleven, en stopt daarom met de lijn.

Roerkade

De buslijnen die via de Wilhelminasingel in Roermond richting station rijden, leidt Arriva in de nieuwe dienstregeling tijdelijk om via de Roerkade. Dat is nodig vanwege de grootschalige werkzaamheden aan de N280. De omgeleide bussen zullen overigens niet stoppen bij de haltes langs het Roercenter en de Minderbroedersingel, maar meteen doorrijden richting station.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen