De Nachtegaal: Halteplaats voor genieters van het groen

© DE LIMBURGER PETER SCHOLS

thumbnail: null
thumbnail: null

De Nachtegaal in Meerssen is een van de twintig terrassen die de finale hebben bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt.

Ray Simoen

Naam Uitspanning de Nachtegaal

Waar Gemeentebroek 6, Meerssen

Website www.uitspanningdenachtegaal.nl

Nachtegalen, terrastijgers, werkezels, kilometervreters, vogelaars en waterratten, iedereen twinkelt en knort van plezier als hij of zij het Gemeentebroek ingaat.

Meteen sta je oog in oog met golvend groen. Een watertje klettert vriendelijk en op de paden kom je tweevoeters en viervoeters tegen, die babbelend, blaffend en hinnikend blijk geven van hun goede humeur in dit buiten­gebied van Meerssen met zijn imposante kathedraal.

Wandelaars die naar een snelle zitplaats speuren, worden op hun wenken bediend. De grote blokhutachtige Uitspanning de Nachtegaal kom je snel tegen. Omzoomd door ruime terrassen, waarvan een met goed uitzicht op de speelwei met veel toestellen voor kinderen.

Elders heb je goed zicht op ruiters en renners te voet en te fiets, die eerst nog wat calorieën willen wegwerken voordat zij in de met veel bos- en jagersnostalgica gevulde uitspanning hun ontspanning gaan zoeken. Je komt ogen tekort om dit allegaartje van verzamelaarskoorts in je op te nemen.

Maar de meesten komen voor andere kost. Er is een riante keuze aan spe­ciaalbieren, likeuren en zelfs aardig wat suikervrije drankjes. Op de lunchkaart komt Limburg goed aan bod: Geulforel, zuurvlees, asperges, vlaaien en Val-Dieu kaas.

Prima, maar kan het svp ook wat vriendelijker geserveerd worden? Oké, het is vaak druk en iedereen heeft trek en dorst. Maar we zijn toch niet te gast bij Vrouw Holle of de Grote boze Heks? Na een glimlach of een kort praatje van de ober of serveerster neem je de melige aspergesoep op de koop toe. En dan stoor je er niet aan dat je 0,50 euro moet bijbetalen voor een flaconnetje met honing. Iedereen verlaat dan blij en ontspannen fluitend als een nachtegaal deze prachtig gelegen uitspanning.

Wil je meer lezen over Het beste terras van Limburg 2019?

Bekijk hier alle artikelen

Uitspanning De Nachtegaal Meerssen:

Plus:

Ruim aanbod bieren en likeuren

Huiselijke sfeer

Terrassen aan voor- en achterzijde

Speeltoestellen voor kinderen

Aanbod streekgerechten en glutenvrije keuzes

Min:

Sommige speeltoestellen hebben opknapbeurt nodig

Stroeve bediening

Bewegwijzering kan beter

Aspergesoep nogal melig

Bijbetaling voor flacon honing bij thee. Bij koffie hoe je toch niet te bij te betalen voor de melk?