Brunssum zoekt ervaring en senioriteit in nieuwe burgemeester

Print
Brunssum zoekt ervaring en senioriteit in nieuwe burgemeester

Afbeelding: ANP XTRA

Brunssum -

De nieuwe burgemeester van Brunssum moet iemand zijn die zich onderscheidt door ervaring in het openbaar bestuur en senioriteit. Dat blijkt uit de voorlopige profielschets die de Brunssumse gemeenteraad heeft opgesteld.

De opvolger van waarnemend burgemeester Gerd Leers moet iemand zijn die ‘er vanaf dag één staat’. Dat uit zich in ‘passende ervaring’. Daarbij denkt de gemeenteraad eerder aan iemand ‘die ervaring binnen het openbaar bestuur heeft opgedaan dan daarbuiten’.

Levenservaring

‘Passende ervaring uit zich wat Brunssum betreft ook in senioriteit’, staat in de profielschets. ‘Die zit vaak vooral in levenservaring. Ieder mens bijvoorbeeld, heeft krassen opgelopen, maar daarvan aantoonbaar geleerd hebben is een nuttige verrijking voor de burgemeester die Brunssum zoekt.’

De voorlopige profielschets van de nieuwe burgemeester van Brunssum gaat uit van vier hoofdpunten: verbindend leiderschap, een open houding als kenmerk van een open cultuur, regio-oriëntatie waarin de belangen van Brunssum worden behartigd en alertheid, rechte rug en daadkracht op het gebied veiligheid en integriteit.

Inspraak

De gemeente Brunssum roept zijn inwoners op om hun mening te geven over de concept-profielschets en aan te geven welke kenmerken en vaardigheden zij van hun nieuwe burgemeester verwachten. Op de site van de gemeente Brunssum is de volledige profielschets te lezen. Reacties kunnen worden gemaild naar griffie@brunssum.nl.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu