Erehaag Roze Zaterdag bij wedstrijd VVV-Vitesse

Print
Erehaag Roze Zaterdag bij wedstrijd VVV-Vitesse

In het stadion wappert ook de regenboogvlag. Afbeelding: Loraine Bodewes

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De wedstrijd VVV - Vitesse in stadion De Koel in Venlo wordt woensdagavond afgetrapt met een erehaag van vrijwilligers van Roze Zaterdag en regenboogvlaggen.

De organisatie wil samen met VVV aandacht vragen voor het taboe dat volgens voorzitter Dennis Heijnen van Roze Zaterdag Venlo-Krefeld nog altijd rust op diversiteit in het voetbal. „Het is helaas een combinatie die niet vanzelfsprekend is. Te vaak wordt ‘homo’ op het voetbalveld nog als scheldwoord gebruikt, mede daardoor vinden homoseksuele mannen het lastig om zich thuis te voelen bij een ‘hetero’ team. VVV toont lef en laat zien dat diversiteit ook binnen de voetbalwereld geen issue mag zijn.”

Aanvoerdersband

Tijdens de wedstrijd zullen op de schermen in het stadion geregeld fragmenten voorbij komen van de Roze Zaterdag. Verder draagt de captain van de Venlonaren een regenboog-aanvoerdersband.

Op zaterdag 29 juni staan Venlo en Krefeld in het teken van Roze Zaterdag, een jaarlijks en landelijk feest van homo’s en hetero’s, transgenders en seksuele minderheden waarop vrijheid en tolerantie wordt gevierd.