Vaals gaat landschapselementen in kaart brengen

Print
Vaals gaat landschapselementen in kaart brengen

Rott heeft typisch Zuid-Limburgse landschapselementen die bewaard moeten blijven. Afbeelding: Johannes Timmermans

Vaals / Vijlen / Lemiers / Camerig / Holset / Mamelis -

Vaals gaat landschapselementen als graften en ander kwetsbaar reliëf in kaart brengen. Op deze manier hoopt de gemeente deze typisch Zuid-Limburgse blikvangers voor de toekomst te bewaren.

De noodzaak om dit te documenteren bleek recent, toen bij gemeente en provincie melding werd gedaan van het verdwijnen van een graft en vervuilen van een paddenpoel in het Vijlense buurtschap Rott.

Volgens burgemeester Reg van Loo is het lastig om hierop te handhaven tegen bewoners als deze landschapselementen niet vastliggen in een bestemmingsplan. In het geval van Rott wordt volgens Van Loo nog wel onderzocht of er nog beeldmateriaal bestaat waarop deze graft is vastgelegd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen