Limburgs beste serveerster vind je op terras De Vief Heringe in Sittard

© Ermindo Armino

Voor deze derde editie van Het beste terras van Limburg hebben bijna dertienhonderd Limburgers hun favoriete terras genomineerd voor deze eretitel. Tijdens een digitale stemronde op deze website brachten ruim 4700 mensen hun stem uit.

Redactie

De beste serveerster/ober is een onderdeel van deze uitverkiezing van De Limburger. Die eer viel dit jaar Patty Kösters van De Vief Heringe in Sittard ten deel.

Vol ongeloof reageert Patty Kösters (52) van de Vief Heringe in Sittard als ze hoort dat ze de wedstrijd van De Limburger om de titel ‘Beste Serveerster’ van Limburg heeft gewonnen. Pas als hoofdredacteur Roy op het Veld haar de bloemen en het ereschort overhandigt, durft de Munstergeleense haar karakteristieke brede glimlach te tonen. Een beetje onwennig beluistert ze waarom zij tot beste serveerster in de provincie is gekozen.

„Ik vind niets heerlijkers dan even met de gasten te praten, zodat ze zich hier thuis voelen,” verklaart ze. „Ontzettend leuk is het als ik drie tafels met verschillende gasten met elkaar in contact kan brengen. Het mooie van dit vak is dat je mensen vaak wat geluk kunt brengen, met een vriendelijk woord of een luisterend oor”, zegt ze glimlachend. Al ruim dertig jaar werkt de moeder van twee jongens van 21 en 15 in de horeca. ,,Ik hou zielsveel van mijn werk, ben nog nooit zonder plezier het terras op gegaan. Maar mijn gezin gaat voor alles.”

Beste terras van Limburg 2019Het aftellen is nu begonnen. Aanstaande vrijdag, 17 mei, wordt bekend wie de plaquette ‘Het beste terras van Limburg 2019’ bij zijn etablissement aan de muur mag hangen. De winnaar van vorig jaar, Roy Jacobs van Aon ’t Bat in Eijsden, zal dan het stokje overdragen. Samen met hoofdredacteur Roy op het Veld van De Limburger gaat hij zijn opvolger vrijdag opzoeken om hem of haar te verrassen met de titel ‘Het beste terras van Limburg 2019’. In de loop van vrijdag is een video van de kersverse winnaar te zien op delimburger.nl/besteterras en in De Limburger van zaterdag 18 mei staat een uitgebreid interview met de winnaar.

Bij het uitroepen van het beste terras tellen de stemmen van het publiek voor een kwart mee in de einduitslag. De jury heeft alle terrassen bezocht en beoordeeld aan de hand van vaste criteria.Wil je meer lezen over Het beste terras van Limburg 2019?Bekijk hier alle artikelen