Peperdure en zeldzame Ferrari gestolen tijdens proefrit

Print
Peperdure en zeldzame Ferrari gestolen tijdens proefrit

De gestolen Ferrari 288 GTO. Afbeelding: Politie Düsseldorf

In het Duitse Düsseldorf heeft een brutale crimineel een peperdure Ferrari gestolen tijdens een proefrit.

Toen de dief en de eigenaar van de auto (waarde: ruim 2 miljoen euro) van plaats wisselden tijdens het ritje door Neuss, greep de crimineel zijn kans en snelde weg voordat de oldtimer-handelaar in kon stappen. De man en de Ferrari zijn sindsdien spoorloos.

De dief deed zich voor als geïnteresseerde koper van de Ferrari 288 GTO uit 1985, ooit eigendom van voormalig Formule 1-coureur Eddie Irvine, zo vertelt de Duitse politie. In totaal zijn er slechts 272 auto’s van dit model gefabriceerd.

Vakkundig

De eigenaar van de auto had een goed gevoel bij de geïnteresseerde man. ,,We hadden wekenlang contact met hem, per telefoon en per mail. Hij was zeer vakkundig en wist veel over de auto. Hij wilde eigenlijk al meer dan tien dagen geleden komen, dat is toen niet gelukt. Maar op maandag was hij er en we hebben lang onderhandeld over het contract. Ook vroeg hij met welke expediteur we de auto zouden laten vervoeren”, zo meldt het Duitse Express. ,,De auto is op de vrije markt normaal gesproken niet zomaar te verkopen. Hij staat geregistreerd. Ik vermoed dat de Ferrari op bestelling is gestolen”, voegt de handelaar eraan toe.

Het lijkt waarschijnlijk dat het originele nummerbord D-06073 niet meer op de rode wagen met 400 pk zit, maar de dader heeft wel pech dat hij op de foto is gezet voordat hij er overhaast vandoor ging. De officier van justitie heeft toestemming gevraagd die te mogen tonen voor de opsporing.