Dumoulin grote verliezer na valpartij in hectische Girorit

Print
Dumoulin grote verliezer na valpartij in hectische Girorit

Een bebloede Tom Dumoulin kort na de finish. Afbeelding: AD/Cor Vos

Maastricht -

Tom Dumoulin kan het klassement in de Giro d’Italia vergeten. De kopman van Sunweb viel in de slotfase en kwam met een bebloede knie over de finish. Hij verloor ongeveer vier minuten op onder anderen Primoz Roglic.

Dumoulin bereikte de finish met al zijn teamgenoten om hem heen. De valpartij vond plaats in de hectische slotfase toen Salvatore Puccio om zich heen ging kijken in een snelle afdaling. Een hele rits aan renners ging naar de grond, onder wie Dumoulin. De Nederlander was op het oog het grootste slachtoffer van de onoplettendheid.

Lastig

Ondertussen ging de finale door met een selecte groep aan renners. Richard Carapaz was uiteindelijk de sterkste in de lastige aankomst. Hij werd op de huid gezeten door Caleb Ewan die knap tweede werd. Daarachter zat een groepje met Primoz Roglic, Diego Ulissi en Pasacl Ackermann.

Streep

Voor Dumoulin lijkt een streep te kunnen door zijn klassementsambities in deze Giro d’Italia. Na de teleurstellende tijdrit van zaterdag verloor hij dinsdag vier minuten en zag zijn knie er flink gehavend uit. Met een verslagen gezicht stapte hij zijn ploegbus binnen.

De Sloveen Primoz Roglic is ook na vier dagen de leider in het algemeen klassement. De kopman van Jumbo-Visma was de enige klassementsrenner voorin. Hij finishte als zesde en pakte tijd op zijn concurrenten.

De Giro gaat woensdag verder met een rit van Frascati naar Terracina, waar nog een lokaal en volledig vlak rondje van 9 kilometer moet worden afgelegd.