Stille tocht voor slachtoffers op Brunssummerheide gaat niet door

Print
Stille tocht voor slachtoffers op Brunssummerheide gaat niet door

Politieonderzoek na het drama op de Brunssummerheide in Heerlen. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Brunssum / Hoensbroek -

De voor vrijdag geplande stille tocht op de Brunssummerheide gaat niet door. De initiatiefnemers en de gemeente Heerlen hebben de tocht gezamenlijk afgeblazen.

Dat gebeurde op nadrukkelijk verzoek van de nabestaanden van de twee slachtoffers van de steekpartij vorige week.

,,De nabestaanden en de buurt hebben aangegeven dat ze op dit moment niet op een stille tocht zitten te wachten. De wens van de nabestaanden moeten we respecteren. Daarom gaat de stille tocht vrijdag niet door”, laat de gemeente weten. Burgemeester Emile Roemer heeft dinsdag contact gehad met de nabestaanden.

Vergevorderd

Initiatiefnemer Ton Moesman zegt al vergevorderd te zijn geweest met de voorbereiding. Hij wist dat de nabestaanden moeite hadden met een stille tocht. Daarom had hij het motto veranderd in ‘stille tocht tegen zinloos geweld op de Brunssummerheide’.

Maar de aanleiding zou dezelfde zijn geweest: een dubbele moord op een 63-jarige vrouw en 68-jarige man uit Heerlen. Beiden lieten dinsdagochtend onafhankelijk van elkaar de hond uit, toen zij tussen Kamperheideweg en Sibelcogroeve werden neergestoken. Verdachte is Thijs H. (27) uit Brunssum. Hij wordt woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Dubbel gevoel

Moesman zegt dat hij voor vrijdag op enkele honderden deelnemers had gerekend en mogelijk ook landelijke televisie. ,,Ik heb een dubbel gevoel over het afblazen, maar we moeten de wens van de nabestaanden respecteren”, zegt de Brunssumer. ,,Ik verwacht wel dat we alsnog een tocht zullen houden op een ander moment. Onze voorbereidingen zijn niet helemaal voor niks geweest.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →