Duitse justitie gaat uit van ‘zelfmoordpact’ bij mysterieuze kruisboogdoden

Print
Duitse justitie gaat uit van ‘zelfmoordpact’ bij mysterieuze kruisboogdoden

Het pension in Passau waar de drie dood werden aangetroffen Afbeelding: EPA

De drie Duitsers die afgelopen weekend in een pension in Passau dood en met pijlen in hun lichaam werden aangetroffen, hebben waarschijnlijk een soort zelfmoordpact gesloten.

De drie (twee vrouwen van 30 en 33 en een man van 53) hebben zich volgens het Duitse Openbaar Ministerie niet verzet tegen hun dood, ook werden er twee testamenten aangetroffen.

De man en de 33-jarige vrouw lagen hand in hand op bed, zij zijn waarschijnlijk met een kruisboog doodgeschoten door de 30-jarige vrouw. Die daarna, ook met een pijl, een einde aan haar eigen leven maakte. De jongste vrouw woonde in de plaats Wittingen, honderden kilometers noordelijker.

Nóg twee lichamen

In haar woning werden gisteren nóg twee lichamen van vrouwen aangetroffen: haar 35-jarige partner en een 19-jarige vrouw. Zij hebben mogelijk ook zelfmoord gepleegd, hun lichamen lagen er mogelijk al enkele dagen.

Het is nog onduidelijk hoe zij om het leven zijn gekomen, de vrouwen hadden geen uiterlijke verwondingen.

Drugsgebruik

Naast drie kruisbogen vond de politie ook twee testamenten van de man en vrouw op het bed. De precieze inhoud van de testamenten is niet bekendgemaakt door de politie.

Verder loopt er nog een onderzoek om uit te wijzen of er sprake was van drugsgebruik. Over de identiteit van de slachtoffers laten de autoriteiten nog niets weten.