België niet naar finale Eurovisie Songfestival

Print
België niet naar finale Eurovisie Songfestival

Songfestivalfans tijdens de 1e halve finale. Afbeelding: ANP

Uit de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival gaan onder meer Australië, IJsland en, verrassend, San Marino door naar de finale op zaterdag.

Zeventien landen traden dinsdagavond op, voor tien was een finaleplek weggelegd. De Belgische deelnemer Eliot gaat niet door, evenmin als de kandidaten van Portugal en Hongarije, die van tevoren juist veel kans leken te maken. De uitslag van de halve finale is gebaseerd op 50 procent jury-oordeel en 50 procent televoting. De tien geplaatste landen werden in willekeurige volgorde opgenoemd.

Duncan

De Nederlandse inzending Duncan Laurence, een van de favorieten voor de zege, kwam nog niet in actie. Hij treedt donderdag op in de tweede halve finale in Tel Aviv.

Een van de landen die doorgaan, is Australië. Dat land staat met operazangeres Kate Miller-Heidke bij de bookmakers hoog genoteerd voor de eindzege.

De landen die zich geplaatst hebben zijn: Griekenland, Wit-Rusland, Servië, Cyprus, Estland, Tsjechië, Australië, IJsland, San Marino en Slovenië.