De Meuleberg belooft veel spannend lekkers op het terras

© DE LIMBURGER PETER SCHOLS

thumbnail: null
thumbnail: null

De Meuleberg in Melick is een van de twintig terrassen die de finale hebben bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt.

Ray Simoen

Naam Oetsjpanning de Meuleberg

Waar Waterschei 71, Melick

Website www.demeuleberg.nl

Bas van Bommel en zijn zus Karin zijn gezelligheidsmensen. Dat zie je aan hun Oetsjpanning De Meuleberg, op de overgang van de aspergevelden naar de bossen bij Melick.

De bezem is netjes over het terras gehaald, stoelen glimmen als opgewreven kinderneusjes en op de tafels van het zonnige terras tegenover de Prins Bernhardmolen staan fleurige bloemetjes.

‘Geluk is… in een stukje heerlijke vlaai bijten’, luidt de spreuk bij het bloemetje op onze tafel. Voordat we een geluksbeet van de door bakker Bas gebakken vlaai nemen kijken we nog even rond op terras, waar­boven gezellig wiegende lampjes hangen.

Een piepklein speeltuintje moet de kinderen bezighouden, terwijl ouders of grootouders zich tegoed doen aan de gerechten op de kaart. Bas doet het brood en de vlaaien. Niet eentje, maar vele zoals appel, puddingkaramel, kruisbessen, pruimen en zelfs Spaanse. Karin probeert gasten te verleiden met ‘koffie met spannend lekkers van Karin’.

„Ai, ai, die durft”, roept Jacques schalks, niet verhit. Daarvoor zorgt het grote uitschuifbare zonnescherm boven ons. Daarnaast biedt het duo ook nogal wat hartigs aan, zoals de ‘Meuleberg-burger’ en de ‘Meuleborrelplank’ met serranoham, tapenades en meer lekkers, waarbij de vele fietsgasten weer wat op krachten komen.

Intussen lurken hun e-bikes wat elektriciteit aan een oplaadpaal en snellen uitgespeelde kinderen snel naar de ijsvitrine, waar bergen ijs in allerlei kleuren en smaken liggen te lonken. Ik heb mijn volle kom wat flauwe maar met een gulle hand gevulde aspergesoep al een tijdje op wanneer Jacques eindelijk aan zijn zuurvlees met bergje aardappelkroketjes en salade kan beginnen. „Als ik dit op heb, haal ik zonder hongerklop zeker Parijs.”

Oetsjpanning de Meuleberg, Melick

Plus:

Goed toegankelijk voor rolstoelers, zo ook toilet

Oplaadpunt e-bikes

Zorg voor presentatie en naamgeving gerechten

Placemat met info over attracties inde omgeving

Assortiment ijs van het huis

Min

Bewegwijzering kan duidelijker

Erg flauwe aspergesoep

Fietsstalling mag groter

Magere uitleg over de historische molen tegenover het terras

Geen alcoholvrije dranken