Maasterras met feelgoodfilm in Baarlo: wat een ligging

© DE LIMBURGER PETER SCHOLS

thumbnail: null
thumbnail: null

Maes 21 in Baarlo is een van de twintig terrassen die de finale hebben bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt.

Ray Simoen

Naam Maes 21

Waar Vergelt 21, Baarlo

Website www.maes21.nl

De naam is saai en weinig zeggend. Maes 21. Maar wat een idyllisch uitzicht, wat een magistrale ligging!

Geluksvogels zijn ze: Noortje Bongers en Marcel Goumans, de uitbaters van Maes 21, een restaurant met terras of andersom. Hoog gelegen op de rand van de linker Maasoever, waar een pontje overzet naar de Steyler zijde van de rivier.

Niks mis met het even idyllische Steyl met zijn ranke torenspitsduo van het Missiehuis Sint Michael, dat nieuwsgierig de terrasbezoekers aan de overzijde in de gaten staat te houden.

Maar het Maaspanorama vanaf het terras van Maes 21 is toch net iets boeiender. Kijken vanaf het terras naar het pontje dat zich vollaadt met gasten en erna behoedzaam de stromende Maas doorklieft, het is een en al zen.

Onder de brede parasols buiten en vanuit de ruime glazen veranda zit je eerste rang in deze live feelgoodfilm voor je. De ruime parking is netjes opzij van het terras gelegd, zodat je oren, ogen en neus niet gehinderd worden door blik en uitlaatgassen.

Fraai is ook de moestuin, Maesveld, die is aangelegd schuin achter het restaurant. Jammer dat Maes 21 twee dagen per week gesloten is, maar begrijpelijk is het wel. Het restaurant met terras loopt uitstekend en de eigenaars willen zelf ook wel eens van hun rust­gevende uitzicht genieten.

De jury vindt het echter spijtig dat niet meer werk is gemaakt van de rijkdom aan streekproducten. Enkel asperges. En een bierkaart waar het lokale Bospartizaan-bier het alleen moet opnemen tegen een veelvoud Belgische flessen, is te triest voor woorden.

Maes 21, zorg dat die 21 voor het aanbod streekbieren en gerechten staat. Dan voert het pontje je meteen naar de eerste plaats van deze terrassenwedstrijd.

Wil je meer lezen over Het beste terras van Limburg 2019?

Bekijk hier alle artikelen

Maes 21, Baarlo

Plus:

Uitzicht op pontje en Steyl

Invaliden parkeerplaats

Huisdieren toegestaan op terras

Vriendelijke ontvangst

Eigen moestuin Maesfeld

Min:

Glutenvrije gasten moeten 0,50 extra betalen voor broodje

Prijs-kwaliteit gerechten kan beter

Weinig originele drank- en lunchkaart

Terras ligt kort bij verkeer naar pontje

Behalve asperges weinig streekspecialiteiten