Bedevaart van Wessem naar De Kapel onder de Linden

Print
Bedevaart van Wessem naar De Kapel onder de Linden

Afbeelding: Stichting Cultureel Erfgoed Wessem

Wessem -

Veel inwoners van Wessem en omgeving nemen in de Mariamaand mei deel aan de jaarlijkse bedevaart vanuit Wessem naar De Kapel onder de Linden in Thorn. De editie van dit jaar vindt plaats op woensdag 29 mei - de dag voor Hemelvaart.

De eucharistieviering bij de Kapel wordt opgeluisterd door blaasmuzikanten en het zangkoor. Inwoners die niet mee kunnen lopen met deze tocht, maar wel kunnen fietsen of autorijden kunnen de eucharistieviering in De Kapel onder de Linden bijwonen. Deze begint om 19.30 uur.

Na de heilige mis vertrekt de stoet over een natuurrijke route terug naar Wessem. De wandeltocht wordt voor eventuele uitvallers gevolgd door een bezemwagen.

Verzamelen om 18.15 uur bij het vertrekpunt, het kapelletje aan het Van Horneplein in Wessem. Vertrek om 18.30 uur. De bedevaart is georganiseerd door Stichting Cultureel Erfgoed Wessem.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen