Humanitas Midden-Limburg zoekt enthousiaste vrijwilligers

Print
Humanitas Midden-Limburg zoekt enthousiaste vrijwilligers

Mensen een beetje blijer maken, één van de vele taken die de Humanitasvrijwilliger kan vervullen. Afbeelding: Humanitas

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Heythuysen / Stevensweert / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Humanitas is een campagne gestart voor nieuwe aanwas van vrijwilligers in Midden-Limburg. De Midden-Limburgse afdeling van deze landelijke vrijwilligersorganisatie ondersteunt mensen die tijdelijk wat hulp kunnen gebruiken. Binnen alle gemeenten in Midden-Limburg gebeurt dit onder meer met ondersteuning bij tal van omstandigheden die om aandacht vragen.

Of het nu om de thuisadministratie, schuldenmanagement, het Maatjesproject, eenzaamheid, verlies van een dierbare of opvoedingsvraagstukken gaat, voor elk van deze thema’s beschikt Humanitas wel over een vrijwilliger die van de hoed en de rand weet. Zelfs bij hulpvragen op het gebied van begeleide omgangsregelingen bij (v)echtscheidingen, maatschappelijke ondersteuning, ondersteuning aan (ex)-gedetineerden thuis en in de penitentiaire inrichting of iemand gewoon een beetje blijer maken, biedt de hulporganisatie de nodige ondersteuning.

Wie net als alle andere vrijwilligers in deze regio een van deze veelbetekenende rollen zou willen vervullen, is welkom. Binnen de projecten van Humanitas is altijd ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Mocht je dezeoproep in overweging nemen, dan is het goed te weten dat je als vrijwilliger van Humanitas nooit onvoorbereid op pad gaat en nooit alleen staat. Bovendien kom je door training en begeleiding goed beslagen ten ijs. Hoe intensief je je taken vervult, bepaal je helemaal zelf? Dat bepaal je zelf vanaf een uurtje in de week.

Aanmelden bij Humanitas, Afdeling Midden-Limburg kan via middenlimburg@humanitas.nl of tel. 06 5717 9172.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen