Gemeente Venlo: drie opties voor Bastion Lichtenberg in Q4

Print
Gemeente Venlo: drie opties voor Bastion Lichtenberg in Q4

Volgens de gemeente Venlo zijn er drie opties voor Bastion Lichtenberg in de wijk Q4. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De gemeente Venlo ziet drie opties voor de ontwikkeling van blok Bastion Lichtenberg in de wijk Q4. Het gaat om een volledige herontwikkeling met behoud van de panden, sloop en nieuwbouw óf een combinatie van die twee.

Dat is naar voren gekomen uit een inventarisatie met alle belanghebbenden, zo meldt de gemeente Venlo.

Eind 2017 besloot de gemeenteraad dat de gemeentelijke panden in het blok, dat ligt tussen de Maaskade, Bolwaterstraat en Ginkelstraat, te koop aangeboden moeten worden aan de huidige huurders. Daarop meldden zich elf geïnteresseerden. Aan de mogelijke verkoop is een opknapverplichting verbonden. Indien de verkoop van een pand de ontwikkeling van aangrenzende panden belemmert of zich te weinig kopers melden, behoudt Venlo zich het recht voor alternatieven te onderzoeken.

Scenario’s

Er liggen nu drie mogelijke scenario’s op tafel. Een collectieve herontwikkeling van het blok waarbij de bestaande panden worden behouden. Een volledige sloop met nieuwbouw. En een scenario waarbij een deel van de panden wordt verkocht en het blok gedeeltelijk wordt ontwikkeld. Momenteel kosten alle opties meer geld dan dat ze opleveren.

Brief

Recent schreven de geïnteresseerde kopers in een brief aan het gemeentebestuur dat ze vermoeden dat Venlo het blok het liefst volledig wil laten herontwikkelen door Woonwenz. Volgens de gemeente is het proces ‘zeer complex’ en moet er nog voor de zomervakantie een besluit worden genomen. Woonwenz liet weten dat sloop en nieuwbouw de enige realistische optie is vanwege de slechte staat van de panden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →