Debat tussen Rutte en Baudet lijkt rond: FvD-voorman ‘accepteert’ met venijnige tweet

Print
Debat tussen Rutte en Baudet lijkt rond: FvD-voorman ‘accepteert’ met venijnige tweet

Thierry Baudet (FvD). Afbeelding: ANP

Het lijkt erop dat Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet de uitdaging van VVD-leider Mark Rutte aangaat om nog voor de Europese Verkiezingen een-op-een in debat te gaan.

Met een venijnige tweet geeft Baudet de premier wat huiswerk mee, ‘ter voorbereiding’.

Premier Rutte uitte dinsdagavond tijdens een verkiezingsspeech in Barendrecht stevige kritiek op Baudet, die hij een ‘fröbelende zolderkamergeleerde’ noemt die ‘een gevaar’ voor de samenleving zou zijn.

Volgens Rutte heeft Baudet ‘rare verzinselen’, zoals dat een nexit goed zou zijn voor Nederland. De premier vindt dat een ‘onverantwoord risico met onze veiligheid, onze stabiliteit en onze welvaart’. ,,Het is ergens op een zolderkamer bedacht. Bij flakkerend kaarslicht, met een ganzenveer geschreven. Nederland heeft niets aan een zolderkamergeleerde die daar zit te fröbelen hoe de ideale wereld in elkaar zit.’’

Debat

Daarop nodigde Rutte Baudet uit voor een debat op televisie, dat nog voor de Europese verkiezingen van volgende week zou moeten plaatsvinden. ,,Omdat zijn onzinnige beweringen bestreden moeten worden’’, stelde hij.

‘Gesigneerde exemplaren van mijn boeken komen vandaag je kant op, @MinPres. Ter voorbereiding’, tweette Baudet vanmorgen met een foto van de boeken van zijn hand. Daarmee lijkt de FvD-leider de uitdaging aan te gaan. Hij was vanmorgen niet beschikbaar voor commentaar.

De VVD reageerde op z’n beurt weer - ietwat mysterieus - met een foto van een EHBO-koffer met de tekst: ‘Komt vandaag je kant op @thierrybaudet Ter voorbereiding.’

Of het debat daadwerkelijk zal plaatsvinden, en zo ja: wanneer en op welke zender, is onduidelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen