Arriva stelt wijzigingen in dienstregeling bussen Parkstad voor

Print
Arriva stelt wijzigingen in dienstregeling bussen Parkstad voor

Afbeelding: Ermindo Armino

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld -

Vervoerder Arriva heeft bij het Reizigersoverleg Limburg een serie wijzigingen van de dienstregeling voor buslijnen ingediend. De voorgestelde wijzigingen zouden per 30 juni moeten ingaan.

Het gaat in de regio Parkstad vooral om buslijnen die van een halfuurdienst op zaterdag en zondag naar één bus per uur gaan. Volgens Arriva is de bezetting op deze lijnen zo laag dat één bus per uur hier voldoende is.

Lijnen

Het gaat hier om de buslijnen 22 (Ubach Over Worms-Landgraaf-Heerlen) en lijn 29 (Kerkrade–Eygelshoven–Landgraaf-Heerlen–Heerlerheide–Hoensbroek–Brunssum). Op lijn 23 (Ubach over Worms-Zuyderland) wordt vanaf 20.00 uur een uursdienst in plaats van een halfuursdienst aangeboden.

Verder zal lijn 27 (Parkstad Limburg Stadion-Kerkrade-Herzogenrath) op zondag vervallen. Op de scholierenlijn 640 zullen de ritten van 9.30 uur en 9.46 uur van Heerlen Station naar Zuyd Hogeschool vervallen. Er maken op deze tijdstippen te weinig studenten gebruik van deze lijn.

Grote bus

Het openbaar vervoer wordt op andere plekken ook opgeplust. Op lijn 28 (Nuth-Wijnandsrade-Voerendaal) zal de ochtendrit van 7.36 uur met een grote bus in plaats van een achtpersoonsbusje gereden worden. De route van lijn 629 (Kerkrade–Eygelshoven–Landgraaf–Heerlen) wordt aangepast en in Landgraaf via Centrum en Op de Kamp rijden. De route wordt gewijzigd om tegemoet te komen aan extra reizigersaanbod tussen Landgraaf en Heerlen.