Kinderen stelen show tijdens Hart voor Baexem Festival

Print
Kinderen stelen show tijdens Hart voor Baexem Festival

Afbeelding: Hart voor Baexem

Baexem -

Het idee van tien basisschoolkinderen uit Baexem om een speelplek voor kinderen te ontwikkelen, wordt opgepakt. Hun presentatie tijdens het Hart voor Baexem Festival op maandag 13 mei, werd door de aanwezige inwoners met luid applaus ontvangen. „Mooi om te zien hoe kinderen aan zaken denken waar wij zelf nooit op gekomen zouden zijn”, aldus de initiatiefnemers van het evenement.

De bijeenkomst die onder de koepel van Dorpslab georganiseerd was, leverde gezelligheid, gedeelde trots en veel andere goede ideeën op. De organisatie gaat naast het in vervulling brengen van het speelpark met nog twee thema’s aan de slag. Zo zal worden gekeken naar hoe de ontmoeting tussen jong en oud kan worden gestimuleerd én hoe activiteiten voor jongeren in Baexem kunnen worden gerealiseerd. „Ons idee is om met jongeren in gesprek te gaan, met name pubers. Bijvoorbeeld voor een Jeugdhonk met de regie bij de jongeren zelf.”

Doel van de dorpsbijeenkomsten in het hart van Baexem is om met elkaar nieuwe stappen te zetten in de richting van een socialere leefomgeving voor alle inwoners, om te beginnen door samen ideeën te bedenken voor een levend Baexem.

Op maandag 17 juni volgt een nieuwe bewonersbijeenkomst, waarop de gekozen ideeën verder worden uitgewerkt. Aanvang om 19.30 uur bij Baexheimerhof. Initiator achter Dorpslab Baexem is Rabobank Peel, Maas en Leudal. Zie ook www.dorpslab.org.