Thijs H. voor observatie naar Pieter Baan Centrum

Print
Thijs H. voor observatie naar Pieter Baan Centrum

Thijs H.

Heerlen / Hoensbroek / Brunssum -

De van drie moorden verdachte Thijs H. uit Brunssum blijft nog zeker twee weken in voorarrest. Ook wordt hij ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum voor een psychologisch onderzoek.

De rechter-commissaris heeft deze beide verzoeken van het Openbaar Ministerie toegewezen.

Nog steeds in beperking

De 27-jarige Brunssummer zit nog steeds in beperking. Zijn advocaat Serge Weening doet verder geen mededelingen over H. of zijn situatie.

Lees ook: Vriend herdenkt Heerlens slachtoffer steekpartijen Thijs H.: ‘Frans was zo’n fijne gozer’

Verdacht van drievoudige moord

H. wordt verdacht dinsdag 7 mei twee wandelaars op de Brunssummerheide te hebben gedood, een 63-jarige vrouw en 68-jarige man uit Heerlen. Ook wordt hem de moord op een 56-jarige vrouw in Den Haag op 4 mei ten laste gelegd. Alle drie de slachtoffers lieten hun hond uit, in alle drie gevallen kon H. ontsnappen.

Hij heeft zich na het incident op de Brunssummerheide gemeld bij ggz-instelling Mondriaan in Maastricht, waar hij dinsdag laat op de dag is opgenomen. Woensdagochtend is Thijs H. daar ontsnapt. Woensdagavond heeft de politie hem in Margraten opgepakt, nadat er een opsporingsbericht en foto van hem waren verspreid.

Vijftig rechercheurs op de zaak

Politie en het Openbaar Ministerie hebben in totaal ongeveer vijftig mensen op de zaak gezet. De onderzoeksteams in Den Haag en Limburg werken nauw met elkaar samen. Ze trekken onder meer tips en informatie uit het passantenonderzoek in Den Haag na. In Limburg is het aantal tips volgens het OM tot en met het weekend opgelopen tot 280. In Den Haag is het aantal niet precies bekend en wordt nog informatie nagetrokken van passanten op de plek waar de vrouw is omgebracht.

Lees hier ons dossier over de zaak Thijs H.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen