Dierbaar

Maurice de Hond en Eddy the Beagle zijn yin en yang

Print
Maurice de Hond en Eddy the Beagle zijn yin en yang

Maurice de Hond (voorgrond) en Eddy the Beagle vullen mekaar perfect aan: Maurice kreeg Eddy rustig en Eddy leerde Maurice socialer te worden. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid(-leden) aan je voor. Deze week: Maurice de Hond en Eddy the Beagle uit Maastricht.

Vier jaar geleden liep Maurice de Hond (3) - ja, de naam is een knipoog naar de gelijknamige opiniepeiler - nog moederziel alleen rond op het Griekse eiland Leros. Het zwerfhondje probeerde met kunstjes op zijn achterpoten eten te krijgen van mensen.

Hij werd ter plaatse opgevangen door een stichting, waar zijn nieuwe baasje Edward hem ging ophalen. Eenmaal in Maastricht moest Maurice flink wennen. „Als ik ging eten, stond de kleine labrador automatisch op zijn achterpootjes of legde voedselvoorraadjes aan, uit angst om te weinig te hebben. Dit leerde ik hem snel af.” Maurice was ook bang voor andere hondjes.

Om hem daar vanaf te helpen haalde Edward vanuit een asiel in Maastricht Eddy the Beagle (1,5) in huis. Een verwijzing naar schansspringer Eddy the Eagle? „Zeker weten!”

Al snel werden Maurice en Eddy yin en yang. Maurice kreeg stuiterbal Eddy weer rustig. Op zijn beurt leerde Eddy de schichtige Maurice om socialer te worden. „Ze corrigeren elkaar met een tikje op de neus of in de nek.”

Maurice is niet meer bang voor andere hondjes en Eddy kan rustig bij Edward op schoot liggen. Een topmatch!

Maurice de Hond en Eddy the Beagle zijn yin en yang
Foto: Harry Heuts