Opleiding tot Natuurgids 2019-2020

Print
Opleiding tot Natuurgids 2019-2020
Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De IVN afdelingen van Regio Maasdal (Noord Limburg en Oost-Brabant) waar ook IVN de Maasdorpen deel van uitmaakt, starten in september met de NGO-opleiding. Deze training voor natuurgidsen is voor mensen die interesse hebben om excursies te begeleiden in de natuur.

Deelnemers aan de cursus die geslaagd zijn, kunnen door IVN worden ingezet als erkend IVN-natuurgids die zelfstandig een excursie kan ontwerpen, uitzetten en begeleiden. In de training komen onderwerpen aan bod als duurzaamheid, planten, bodem, dieren, ecologie en landschap. Ook gaat uitgebreid aandacht uit naar technieken om een groep door de natuur te gidsen en om kennis en inzicht over te dragen.

De cursus duurt ongeveer anderhalf jaar en is opgebouwd uit vijf blokken met per twee weken een les en per vier weken een excursie. De lessen zijn op de dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Leger, IVN Maas en Niers, aan de Kampweg 10 in Gennep. De excursies vinden plaats in natuurgebieden door heel Noord-Limburg en Oost-Brabant. Daarnaast onderzoeken de deelnemers een jaar lang met medecursisten een natuurgebied in Horst aan de Maas.

De opleiding bied inwoners van Horst aan de Maas een unieke kans om natuurgebieden in de eigen gemeente beter te leren kennen.

Kijk hier voor verdere informatie over de cursus of neem contact op met René Colbers, tel. 077-4632139. Opgeven kan bij de coördinator Marian Vink via wandelen-ivnmn@live.nl

Bij de opgave graag naam, roepnaam, telefoonnummer en e-mail adres vermelden.