Vrolijk spelen bij ’t opperkluuètje op het terras van Schuttershoeve

© DE LIMBURGER PETER SCHOLS

thumbnail: null
thumbnail: null

Schuttershoeve in Weert is een van de twintig terrassen die de finale hebben bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt.

Ray Simoen

Naam Schuttershoeve

Waar Grote Steeg 10, Weert

Website www.schuttershoeve.nl

Speeltuinen kunnen hartstikke leuk zijn als de kinderen de ruimte hebben om te klimmen, springen en zich lekker vuil te maken. Andersom kan ook, steeds dat gejengel van kinderen die om snoep en limo komen bedelen omdat ze uit gewipwapt en moe geschommeld zijn.

In de Schuttershoeve aan de rand van een wenkend bos hebben ouders geen kind aan hun kroost. Dat kan met volle teugen genieten van de speeltoestellen en de kleine rondscharrelende beesten.

Geen angst dat er eentje gaat lopen kliederen met water op de wc. De deurklinken zijn zo hoog gemonteerd dat een kind niet zonder hulp de wc op kan. De vriendelijke bediening kijkt mee en houdt ook een oogje in het zeil. ‘Jagen doen we in het bos, niet op het terras’, een vriendelijke raad aan de grote en kleine gasten in de speeltuin en op het terras.

Korte lontjes horen hier niet, is de boodschap van de bediening. Die is makkelijk te herkennen aan de vrolijke kleding, met knipoog. Zoals het opperkluuètje, dat naar eigen zegen de ‘rommel mag opruimen’, de dame die ‘Beej mich köjjae bestelle’ op de rug heeft staan en de andere, die aangeeft ‘ich kom d’r zoeë aan’.

Dat is geen praatje voor de vaak want we worden vlot geholpen in dit jolige kinderparadijs, nadat we de kaart hebben bekeken. Die is minder spannend dan al die leuke speeltoestellen. „Wel mooi dat ook glutenvrije en veggy families hier aan hun trekken kunnen komen”, zegt Jacques.

We schrikken wat van de prijzen, die volgens Muriël wat vriendelijker mogen zijn. Jacques wil graag weten hoe deze hoeve aan zijn naam komt en hoe oud het mooie gebouw is. ,,Jacques, u moet hier niet naar het verleden zoeken, u moet genieten van de toekomst, kijk eens hoe lekker die kids spelen.”

Wil je meer lezen over Het beste terras van Limburg 2019?

Bekijk hier alle artikelen

Schuttershoeve, Weert

Plus:

Ruime, gratis parking

Veel groen, bloembakken

Vriendelijke bediening

Variatie aan speeltoestellen

Waterbakken voor honden

Min:

Kaart met weinig verrassingen

Prijzen pittig

Aandacht voor gezonde hapjes, vegetarisch of glutenvrije gerechten kan groter

Weinig info over de historie van Schuttershoeve

Hier en daar mag er een verfje over heen

Naam Schuttershoeve

Waar Grote Steeg 10, Weert

Website www.schuttershoeve.nl

Grote speeltuin, gratis parking erbij

vriendelijk personeel, veel groen

Weinig verrassende kaart

Prijsniveau kan veel vriendelijker