Op Peerkes terras kom je op verhaal bij veel zelfgemaakt lekkers

© DE LIMBURGER PETER SCHOLS

Peerkesbosch in Nederweert is een van de twintig terrassen die de finale hebben bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt.

Ray Simoen

Naam Peerkesbosch

Waar Heugterweg 2, Nederweert

Website www.peerkesbosch.nl

Stilzitten? Niks voor Peerke, die tientallen jaren Weert verliet om in de bossen bij Nederweert ‘voor zijn eigen’ te beginnen. Hard werken en genieten van wat Gods akker allemaal schenkt. Peerkes boerderij werd door zijn even actieve nakomelingen omgetoverd tot een uitspanning waar je op verhaal kunt komen bij veel zelfgemaakt lekkers. Vorig jaar waren we hier ook te gast.

Dat stilzitten niks is voor Peerkes familie zien we als we het terras naderen. De vorig jaar nog hobbelige weg vol gaten ligt er een stuk gladder bij. „Heeft wel veel bellen gekost met de instanties die verantwoordelijk zijn voor het bos”, zucht een vriendelijke serveerster. Kennelijk zitten ‘die instanties’ liever op een terras dan de wegen te onderhouden in drukbezochte buitengebied, terwijl de Peerkes zelf er alles aan doen de gasten te onderhouden.

Peerkesbosch is populair, dat zien we aan de nieuwe parking. Mooi voor de auto’s maar jammer dat het weidse uitzicht op de bossen wat wordt verstoord, meent Jacques.

Muriël probeert meteen het springkussen uit dat in het grasveld ligt. Mijn oog valt op het terras dat is uitgebreid en meer zon toelaat. „Veel werk is gemaakt van het verfraaien van deze gezellige terrasboerderij met zijn nostalgische boeren bric-à-brac.”

De prijzen zijn even vriendelijk als vorig jaar. Prettig is ook de bediening, die nu beter en herkenbaarder gekleed gaat. En Peerkes porties zijn nog even stevig. Muriël eet zich door een pronte kippenpastei heen, Jacques geniet met volle goesting van zijn vers gebak en ik probeer een plak gembercake ter grootte van een brik soldaat te maken. „Ze hebben zelfs glutenvrije frites”, stelt Jacques tevreden vast.

Wil je meer lezen over Het beste terras van Limburg 2019?

Bekijk hier alle artikelen

Peerkesbosch, Nederweert

Plus:

Verzorgde aankleding terras

Attente bediening

Veel zelf gemaakt bakwerk

Ondanks ligging in bos goede wifi verbinding

Aandacht voor vegetariërs en glutenvrije gasten

Min:

Storend kan de volle parking worden, die in het zicht van het terras ligt

Speelmogelijkheden kinderen nog wat beperkt

Weg door bos vergt constant onderhoud

Niet hele terras kan beschut worden tegen zon

Fietsstalling mag wat groter