Finale Limburgse Declamatiewedstrijd in Doc6 Theater

Print
Finale Limburgse Declamatiewedstrijd in Doc6 Theater

De winnaars van de Limburgse Declamatiewedstrijd 2018 Afbeelding: Hans Simons

Panningen -

In het DOK6 Theater in Panningen vindt zaterdag 25 mei vanaf 13.00 uur de finale plaats van de Limburgse Declamatiewedstrijd 2019. Achtentwintig kinderen uit groep 3 tot en met 8 van basisscholen uit heel Limburg betreden dan het podium om een gedicht of verhaal voor te dragen in hun eigen Limburgse dialect, vaak in combinatie met een ludieke act.

De jury bestaat dit jaar uit Hortense Brounts (voorzitter Veldeke Krink Meestreech), Katja Henz (bekend van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer), Anke Peters (oud-winnares van de Limburgse Declamatiewedstrijd), Herm Pollux (oud-stadsprins van Venlo) en Ton van de Wijngaard (streektaalfunctionaris). Zij bepalen per categorie (groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8) wie met de eerste, de tweede en de derde prijs naar huis gaat.

Tijdens het juryberaad treedt muzikaal talent Jelke Schijlen uit Maastricht voor het voetlicht. leraar en dialectschrijver Hans Jacobs neemt de presentatie van de Finale Limburgse Declamatiewedstrijd voor zijn rekening.

De organisatie van de declamatiewedstrijd is in handen van Veldeke Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg. Publiek heeft gratis toegang. Na afloop staat het overzicht van de prijswinnaars op de website.