Limburgers opgepakt bij drugslab met productiecapaciteit voor miljoenen xtc-pillen

Print
Limburgers opgepakt bij drugslab met productiecapaciteit voor miljoenen xtc-pillen

Het gaat duidelijk om een groot drugslab, de grondstoffen stapelen zich op buiten de loods. Afbeelding: Johan van Grinsven

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De politie heeft woensdag twee Limburgers opgepakt bij de ontdekking van een groot drugslab in het Brabantse Liempde. Het gaat om twee mannen (29 en 30 jaar) uit Weert.

Ook een vrouw (54) en een man (60) uit Liempde zijn opgepakt. Allen worden verdacht van betrokkenheid bij het drugslab. De vier verdachten zijn ingesloten en worden verhoord. In het lab zijn grondstoffen voor synthetische drugs gevonden. Uit een eerste verkenning is gebleken dat het drugslab een productiecapaciteit had voor miljoenen xtc-pillen.

Limburgers opgepakt bij drugslab met productiecapaciteit voor miljoenen xtc-pillen
Een gespecialiseerd bedrijf is betrokken bij de ontmanteling van het grote drugslab in het buitengebied van Liempde. Foto: Johan van Grinsven

De politie zegt woensdag nog de hele dag nodig te hebben met het ontmantelen van het grote drugslab dat dinsdag is aangetroffen in een loods achter een woning aan de Savendonksestraat in Liempde.

Verhoord

Het terrein is volledig afgesloten en ook de doodlopende straat links van het pand is niet toegankelijk. Volgens politiemensen op de locatie zijn er uiterst gevaarlijk stoffen in de opslag aanwezig.

De politie meldt dat het om een groot drugslab gaat. De precieze omvang wordt op dit moment door specialisten bekeken. Woensdagochtend is begonnen met de ontmanteling. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen is plaatse (LFO) en coördineert samen met de hulpdiensten en het Team Ondermijning van de politie de ontmanteling. Er zijn zo‘n tien agenten aanwezig. Alle grondstoffen worden onderzocht, gelabeld en op verschillende wijze afgevoerd.

Limburgers opgepakt bij drugslab met productiecapaciteit voor miljoenen xtc-pillen
Politieagenten aan het werk bij het aangetroffen drugslab. Foto: BD/Persburo Sander van Gils

Specialisten

Voor het zorgvuldig afvoeren is de Bijzondere Ondersteunings Groep uit Amsterdam van het bedrijf Seon aanwezig. Die is dagelijks bezig met dit soort werk, meldt een medewerker. Een deel van de af te voeren troep werd op een lange tafel buiten het pand gelabeld en verpakt. De verschillende materialen uit het drugslab werden in onderscheiden verpakkingen afgevoerd, van eenvoudige grote plastic kratten tot tonnen en fikse opslagtanks.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen