Diamanten echtpaar Engelen uit Kerkrade zingt tijdens eigen feestmis

Print
Diamanten echtpaar Engelen uit Kerkrade zingt tijdens eigen feestmis

Hans en Tiny Engelen. Afbeelding: Peter Trompetter

Kerkrade / Eygelshoven -

Het echtpaar Tiny Essers (82) en Hans Engelen (85) uit de Rolduckerstraat in Kerkrade-Centrum viert pinksterzondag 9 juni het diamanten huwelijk. De fervente koorzangers zingen dan om 11.00 uur in de St. Lambertuskerk - tijdens hun eigen feestmis - mee met het Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia.

Hans uit Bleijerheide en Tiny uit Kerkrade-Centrum kregen in 1954 verkering. Beiden waren toen werkzaam bij bakkerij Kuijpers aan de Hoofdstraat in Kerkrade. Hans was banketbakker en Tiny werkte in de winkel. De vrouw van hun werkgever Louis Kuijpers had al snel in de gaten dat Hans en Tiny een oogje op elkaar hadden. “Het wordt nog eens wat met jullie tortelduifjes”, zei mevrouw Kuijpers en ze kreeg snel gelijk. Vijf jaar later, op 4 maart 1959, trouwden Hans en Tiny voor de wet en op 13 juni van dat jaar voor de kerk.

Middenvelder

Hans was naast banketbakker actief als voetballer. Hij was middenvelder bij achtereenvolgens SV Bleijerheide en Rapid. Daarnaast heeft Hans meer dan vijftig jaar bij café E Jen Bouwerwei biljart gespeeld en behoort hij tot de trouwste supporters van Roda JC.

Tiny is nog steeds sportief ingesteld. Ze is al zeventig jaar lid van de gymnastiek- en turnvereniging Eendracht; sinds 2002 omgedoopt in Balans. Verder is ze 42 jaar lid van het kerkkoor Sint Cecilia en gaat nog regelmatig een baantje trekken in zwembad d’r Pool.

Het echtpaar heeft geen kinderen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen