Politie grijpt in na ruzie op school Roermond om foto’s leerling

© ANP

De politie heeft dinsdag ingegrepen tijdens een opstootje op een school in Roermond. Agenten moesten twee ruziënde partijen uit elkaar halen nadat via social media intieme beelden waren verspreid.

Redactie

Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. Volgens Mavo Roermond was een ouder van een leerling van een andere school verhaal komen halen bij een leerling van de school. De ruzie ging over verkeerd gebruik van social media.

Volgens enkele ouders gaat het om het verspreiden van naaktfoto’s van een kind via Instagram. Daarover wil de politie niets zeggen.

Thieu Kikken, voorzitter van het College van Bestuur van SOML, de scholenkoepel waar de Mavo Roermond onder valt, laat weten het politieonderzoek af te wachten. ,,Ouders zijn woensdag per brief geïnformeerd over het incident. Wat de leerlingen betreft is er op dit moment niemand geschorst. Eerst moet vast komen te staan wat er is gebeurd.”

Inzet van de politie was volgens Kikken noodzakelijk. ,,Als leerlingen onder elkaar ruzie hebben proberen we dat intern op te lossen. In dit geval was er iemand van buiten de school, de ouder van een leerling naar ik heb begrepen, bij betrokken en dus werd de politie ingeschakeld.”

Wanneer het politieonderzoek klaar is, is nog onbekend. Er werden dinsdag geen aanhoudingen verricht.