Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Weck asperges en geniet er het hele jaar van

Aan tafel

Weck asperges en geniet er het hele jaar van

Afbeelding: Peter Schols

Asperges invriezen? Ja, als je soep hebt gemaakt misschien. Annie doet het anders en zweert bij het wecken van asperges. Zo kan ze het hele jaar genieten van de heerlijke delicatesse.

Aspergesoep op het kerstmenu? Bij ons is het geen uitzondering. Er staat altijd wel een glaasje geweckte asperges voor het grijpen. Handig als er onverwacht bezoek komt of als je hartje winter zin hebt in asperges.

Hoe je dat doet? Dat is simpel. Was het weckglas in de vaatwasmachine. Was en schil de asperges en snijd ze op maat van de weckfles. Bewaar de afgesneden stukjes en de schillen van de asperges om bijvoorbeeld soep te ...