Oud-wethouder Venlo in nieuw bestuur Waterschap Limburg

Print
Oud-wethouder Venlo in nieuw bestuur Waterschap Limburg

Tegengaan van de gevolgen van hoosbuien krijgt ook de komende bestuursperiode de aandacht van Waterschap Limburg. Afbeelding: ©2019 John Peters Fotografie - All Rights Reserved

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Het nieuwe dagelijks bestuur van Waterschap Limburg kent een opvallende nieuwe naam in de persoon van Jos Teeuwen. Hij was eerder gedurende acht jaar namens het CDA wethouder in Venlo.

Teeuwen van de waterpartij Waterbelang krijgt bij Waterschap Limburg de portefeuille van hoogwaterbescherming en waterkeringen.

Het nieuwe bestuur werd woensdagmiddag gepresenteerd tijdens een vergadering van het algemeen bestuur van het waterschap in Roermond.

Het dagelijks bestuur bestaat verder uit Remy Sleijpen en Josette van Wersch (Waterbelang), Arnold Jansen (Water Natuurlijk) en Har Frenken die er namens de agrariërs zit. Het bestuur van het waterschap telt ook enkele vaste, zogeheten geborgde zetels voor landbouw, industrie en natuur. Enkele bestuurders keren niet terug in het dagelijks bestuur. Het waterschap neemt binnenkort afscheid van Joke Kersten, Rein Dupont en Michel Bouts.

De gezamenlijke lijsten van Waterbelang behaalden tijdens op 20 maart gehouden waterschapsverkiezingen verreweg de meeste stemmen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen