Arriva stelt wijzigingen in dienstregeling bussen Maastricht en Heuvelland voor

Print
Arriva stelt wijzigingen in dienstregeling bussen Maastricht en Heuvelland voor

Nieuwe reistijden en aangepaste lijnen in het weekeinde. Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem -

Vervoerder Arriva heeft bij het Reizigersoverleg Limburg een serie wijzigingen van de dienstregeling voor buslijnen ingediend. De voorgestelde wijzigingen zouden per 30 juni moeten ingaan.

In een aantal gevallen gaat het om een verruiming van de reistijd omdat een aantal bussen vervangen wordt door elektrische exemplaren die onderweg opgeladen moeten worden.

Lijn 4 van Pottenberg naar Valkenburg en lijn 56 van Brunssum naar Maastricht worden bijvoorbeeld opgeladen in Valkenburg. Gevolg is dat de directe koppeling van lijn 4 vanaf Maastricht met lijn 56 naar Brunssum alleen in die richting blijft bestaan. In omgekeerde richting moeten reizigers van lijn 56 die vanaf Valkenburg direct door willen reizen richting Maastricht voortaan overstappen op lijn 4 of de trein.

Opladen

Vanwege het opladen veranderen de vertrek- en aankomsttijden van lijn 7 en 10. Bestaande aansluitingen blijven gewaarborgd, zegt Arriva. Lijn 7 tussen Pottenberg en het ziekenhuis rijdt niet meer via de Demertstraat maar via de Philipsweg. Aan de Sibemaweg komt een nieuwe halte. Lijn 7 rijdt voortaan vanaf het ziekenhuis verder als lijn 10 naar het centrum en station Noord. Hetzelfde geld in tegengestelde richting.

Lijn 10 rijdt op zaterdag en zondag niet meer tussen Heer en Gulpen omdat er te weinig gebruik wordt gemaakt van die lijn. Lijn 15 tussen Maastricht - Heugemerveld en Eijsden gaat op zaterdag en zondag van een halfuurdienst naar een uurdienst. Ook van deze lijn wordt te weinig gebruikgemaakt.

Aken

De tijden van lijn 350, van Maastricht via Gulpen en Vaals naar Aken, gaan op de schop. Arriva is er achter gekomen dat een langere rijstijd gerekend moet worden om alle bestaande aansluitingen te blijven waarborgen. Het wordt door de aanpassing makkelijker om busoverstappen in Gulpen te maken en de lijn sluit beter aan op de vertrektijden van de intercity’s in Maastricht. Met het oog op deze aanpassing veranderen in Gulpen ook de vertrek- en aankomsttijden van de lijnen 54, van Gulpen naar Geleen, en 57, van Maastricht naar Gulpen over St. Geertruid, Mheer en Epen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen