Baudet zegt definitief ‘ja’ op uitdaging Rutte

Print
Baudet zegt definitief ‘ja’ op uitdaging Rutte

Thierry Baudet overhandigt Mark Rutte een stapel boeken ‘ter voorbereiding’. Afbeelding: Videostill

Forum-leider Thierry Baudet zegt definitief ‘ja’ tegen de uitdaging van Mark Rutte om met elkaar in debat te gaan. Baudet wil de verbale strijd echter niet bij de publieke omroep voeren, maar live op Facebook.

Allebei de partijleiders mogen 150 supporters meenemen. En het moet op woensdagavond om 22 uur gebeuren, aan de vooravond van de stembusgang op donderdag. De VVD heeft nog niet gereageerd op de voorwaarden.

Lees ook: Debat tussen Rutte en Baudet lijkt rond: FvD-voorman ‘accepteert’ met venijnige tweet

Overhoring

Baudet overhandigde Rutte woensdag een stapel van zijn boeken, ‘ter voorbereiding’. ,,En dan volgt woensdag de overhoring’’, zegt Baudet in een filmpje dat hij op Twitter plaatste. Rutte kan er wel om lachen. ,,Goede stunt.’’

Premier Rutte uitte gisteravond tijdens een verkiezingsspeech in Barendrecht stevige kritiek op Baudet, die hij een ‘fröbelende zolderkamergeleerde’ noemde die ‘een gevaar voor de samenleving’ zou zijn. Baudet zinspeelde vanmorgen al op Twitter dat hij de uitdaging van Rutte ging aannemen.

Ideale wereld

Volgens Rutte heeft Baudet ‘rare verzinselen’, bijvoorbeeld dat een ‘nexit’ goed zou zijn voor Nederland. De premier vindt dat een ‘onverantwoord risico met onze veiligheid, onze stabiliteit en welvaart’. ,,Het is ergens op een zolderkamer bedacht. Bij flakkerend kaarslicht, met een ganzenveer geschreven. Nederland heeft niets aan een zolderkamergeleerde die daar zit te fröbelen hoe de ideale wereld in elkaar zit.’’

Daarop nodigde Rutte Baudet uit voor een debat op televisie, dat nog voor de Europese verkiezingen van volgende week zou moeten plaatsvinden. ,,Omdat zijn onzinnige beweringen bestreden moeten worden’’, stelde hij.