Fortuna sluit seizoen af met nederlaag tegen Feyenoord

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Fortuna heeft het trouwe publiek in de laatste wedstrijd van het seizoen niet kunnen verwarmen met een overwinning. De Sittardenaren zagen het duel tegen Feyenoord halverwege de tweede helft na een rode kaart voor Heerings kantelen en verloren met 1-4.

De Sittardenaren, die na afloop trainer René Eijer en elftalbegeleider Sjra Philippen uitzwaaiden, eindigden het eerste eredivisieseizoen sinds 2001/02 op de vijftiende plaats. De ploeg sloot af met 34 punten uit 34 duels.

Beroerd
Fortuna begon de laatste wedstrijd van het seizoen beroerd, alsof de spelers al met hun gedachten bij een subtropisch strand waren. Feyenoord tikte de thuisploeg van het kastje naar de muur en sloeg al na zeven minuten toe via een hard, laag schot van het pas 18-jarige talent Orkun Kökcü.

Lees ook: Zure nederlaag Fortuna lost op in een bad van emoties

De Sittardenaren, met de van een zware blessure herstelde Anthony Syhre in de basis, vonden pas na een dik kwartier hun tweede adem, zich langzaam maar zeker terugvechtend in de wedstrijd. Het eerste echte Fortuna-offensief liet de nummer drie van de eredivisie meteen wankelen, maar Diemers en Semedo kregen de bal niet langs doelman Vermeer. Op slag van rust konden de ruim 10.000 toeschouwers toch jubelen. Met een prachtige volley mikte Jorrit Smeets de bal in de hoek van het doel: 1-1.

VAR
Na rust leek Fortuna de wedstrijd onder controle te hebben, maar halverwege de tweede helft kantelde het duel plots. Na een ingreep van de videoarbiter gaf Gözübüyük een rode kaart aan Kai Heerings en een penalty aan Feyenoord. Die miste Steven Berghuis op hilarische wijze: zijn Panenka werd uit de lucht geplukt door doelman Koselev. Maar vlak daarna bezweek Fortuna alsnog.

Jörgensen scoorde in een rappe counter de 1-2 en voegde daar een paar minuten later de 1-3 aan toe. Daarmee was de wedstrijd beslist. Berghuis scoorde in de slotminuut nog de 1-4. Fortuna kan zich nu, met een nieuw eredivisieticket op zak, richten op het bouwen van een nieuw team voor volgend seizoen.

Luister ook naar onze voetbalpodcast: