Blessure Unnerstall domper op afscheidsfeest VVV

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - VVV heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen - die tevens dienst deed als uitzwaaifeest - geen potten kunnen breken. Vitesse was met 1-3 te sterk.

Lees ook: Triest einde voor Unnerstall bij VVV

Na het uitvallen van Unnerstall in de openingsfase knakte er iets bij VVV. Peter van Ooijen scoorde twintig minuten voor tijd nog wel de 1-2, maar het was Viesse dat in de 82ste minuut het duel besliste; 1-3 door Matus Bero.

Weinig te genieten
In de eerste helft viel er bitter weinig te genieten in De Koel. Typisch zomeravondvoetbal tussen twee ploegen die niets meer te winnen hebben behalve een geslaagd slotakkoord van de competitie, maar ook dat viel al in de zeventiende minuut in het water. Na een te korte terugspeelbal van Jay Roy Grot moest Lars Unnerstall alle zeilen bijzetten om een doelpunt van Vitesse te voorkomen.

De afzwaaiende, Duitse doelman deed dat als altijd plichtsgetrouw. Met een knieblessure tot gevolg. Unnerstall moest zich laten vervangen door Delano van Crooij. Zichtbaar balend ging Unnerstall - twee seizoenen uitblinker bij VVV - het veld af. Hij kreeg een staande ovatie. Van Crooij kreeg vervolgens nog voor rust tegentreffers van Karavaev en Odegaard te slikken.

Lees ook: Vreugde en verdriet na de laatste wedstrijd van VVV

Vuur
Na rust lang hetzelfde beeld. Een tam VVV en een gezapig Vitesse. Pas in de 68ste minuut kwam er weer vuur in het duel. Damian van Bruggen gaf een zeldzaam fraaie pass op Peter van Ooijen die prompt scoorde; 1-2 met nog twintig minuten te gaan. In de slotfase was het echter Matus Bero die voor Vitesse de 3-1 maakte.

Een matig slotakkoord van VVV, maar hoe dan ook een uitstekend seizoen.

Luister ook naar onze voetbalpodcast: