Bijeenkomst over groei luchtverkeer Heuvelland

Print
Bijeenkomst over groei luchtverkeer Heuvelland

In het Heuvelland is een bijeenkomst over het toenemende luchtverkeer. Afbeelding: Roger Dohmen

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen -

Bewonersinitiatief Grenzeloos Stil houdt maandag 20 mei een informatieavond over de groei van het vliegverkeer in het Heuvelland.

De avond vindt plaats in het Klooster Wittem en begint om 19.00 uur. Voorzitter is de oud-burgemeester van Vaals en Voerendaal, Monique Quint.

Leefbaarheid

Bewonersinitiatief Grenzeloos Stil is een initiatief van bewoners uit Vijlen, Holset, Lemiers en Vaals. Zij maken zich ernstige zorgen over de verdergaande druk op de leefbaarheid van het Zuid-Limburgse Heuvelland door de groei van het vliegverkeer.

Herbezinning

Tijdens de informatieavond gaat toxicoloog Paul Borm in op de gevolgen van lawaai en fijnstof op de volksgezondheid. Het belang van stilte en rust komt in de bijdrage van Jean Vroemen aan de orde. Frank Wormer roept op tot een herbezinning rond de ontwikkeling van Maastricht-Aachen-Airport en licht alternatieve kansen voor de regio toe.