‘Kunst Kleurt Je Leven’ breidt activiteiten uit

Print
‘Kunst Kleurt Je Leven’ breidt activiteiten uit

Geulle bruist van de activiteiten tijdens Kunst Kleurt Je Leven. Afbeelding: Stefan Koopmans

Geulle -

‘Kunst kleurt je leven’, het eendaagse evenement, dat al bijna tien jaar op de eerste zondag in juni kunstliefhebbers naar Geulle trekt, breidt dit jaar zijn activiteiten uit. Zondag 2 juni tussen 11.00 en 17.00 uur presenteren 36 kunstenaars zich op 16 locaties in Geulle.

Dat geldt niet alleen de locatie, voor het eerst wordt nu ook Geulle Boven (Moorveld) bij de manifestatie betrokken, ook inhoudelijk kunnen de bezoekers hun hart ophalen. Naast beeldende kunst wordt in deze negende editie van Kunst Kleurt Je Leven aandacht gegeven aan fotografie, muziek en maatschappelijk betrokken kunst. Bezoekers kunnen kennismaken met een overvloed aan disciplines, materialen en technieken, zoals een demonstratie raku-stoken.

Alle exposities en presentaties in Geulle aan de Maas, Brommelen, Geulle Beneden en Boven zijn gratis te bezoeken. Nieuw onderdeel van Kunst Kleurt Je Leven is de muziek. In de Harmoniezaal, waar ook drie beeldend kunstenaars hun werk presenteren, treden van harmonie St. Caecilia, het jeugdorkest en de slagwerkgroep op.

Voor het eerst krijgt ook fotografie een plaats in Kunst Kleurt Je Leven: zowel in de St. Martinuskerk als in ’t Hepke waar fotografie in combinatie met digitale techniek wordt belicht.

De deelname van de basisschool Ondersteboven wordt op een bijzondere manier gecontinueerd: op initiatief van de werkgroep School-Dorp, waarin ouders van leerlingen van Ondersteboven actief zijn, werken leerlingen van de school aan de realisering van een zogeheten ‘social sofa’, die in het Zorgcentrum Ave Maria zal worden geplaatst. De leerlingen hebben een eigen ontwerp gemaakt voor de vormgeving van deze ‘sofa’: zij hebben tekeningen gemaakt als inspiratiebron voor een aantal ontwerpers, die de tekeningen omzetten in mozaïeken, die van de stenen sofa een kleurrijke en uitnodigende ontmoetingsplek voor bewoners van Ave Maria en buurtgenoten zullen maken.

De aankleding met de mozaïeken gebeurt behalve door de leerlingen van Ondersteboven ook door bewoners van Ave Maria. In diezelfde ruimte presenteren ook vier kunstenaars hun werk. Voor het eerst laten ook cliënten van Dagverblijf Ut Zunneke hun creatieve werkstukken zien.

De deelnemende locaties zijn goed te herkennen aan een tros ballonnen. Op elk adres ligt een folder, met opgave van deelnemende kunstenaars en routebeschrijving. Dankzij de vrijwillige inzet van de buurtbus, kunnen liefhebbers zich via het ‘hop on, hop off’-systeem naar elk adres laten vervoeren.