Gered Gereedschap in Heerlen staat op straat

Print
Gered Gereedschap in Heerlen staat op straat

Bestuursleden Frans Corstjens, Marc Hundscheid en Loe Sloen in de werkplaats van Gered Gereedschap. Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen / Hoensbroek -

Gered Gereedschap Parkstad Limburg (GGPL) uit Heerlen staat sinds vrijdag op straat. De organisatie die gereedschappen en machines opknapt voor projecten in derdewereldlanden is er niet in geslaagd een nieuw pand te vinden.

„We waren donderdag bezig om de laatste spullen uit ons pand te halen”, vertelt bestuurslid Frans Corstjens. „We hebben het leeg opgeleverd en vrijdag moeten we de sleutel inleveren.”

Sloop

Gered Gereedschap moet het pand aan de Spoorsingel, dat bekend is als de plek van het vroegere sporthotel, verlaten. Het pand wordt gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Sinds bekend is dat de organisatie per 17 mei dit gebouw moet verlaten, zoekt het bestuur naar een ander onderkomen.

„We zijn momenteel bezig met een paar opties in de gemeenten Beekdaelen en Brunssum”, zegt Corstjens. „Maar die beschouw ik eerder als een laatste strohalm dan als een concrete optie. Dat we zo’n 400 vierkante meter nodig hebben maakt het erg moeilijk.”

Slapend bestaan

Daarmee komt voorlopig een einde aan de enige Limburgse werkplaats van de landelijk opererende organisatie Gered Gereedschap. De Limburgse afdeling, met 25 vrijwilligers, zal zolang er geen nieuw onderkomen is gevonden een slapend bestaan leiden.