Schemerwandeling in Nationaal Park De Groote Peel

Print
Schemerwandeling in Nationaal Park De Groote Peel

Loop mee in het donker. Afbeelding: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Ospel -

Tijdens de ‘Nacht van het Kind’ - op zaterdag 1 juni - houdt Staatsbosbeheer een schemerwandeling in De Groote Peel, vanaf het buitencentrum De Pelen in Ospel. De helft van de opbrengst gaat naar het goede doel. Na afloop brandt de vuurkorf. Kinderen kunnen broodjes bakken en er is voor iedereen een drankje in de Peelboerderij.

Er zijn drie starttijden: om 21.00, 21.15 en 21.30 uur. De eerste wandeling is speciaal voor kinderen en mindervaliden. Deze is korter dan de andere tijdstippen (twee km in plaats van drie km) en over een verhard pad. Peelgidsen zorgen voor de begeleiding. Deelname aan de Schemerwandeling kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind. Dit is inclusief drankje na afloop. Er kunnen twintig deelnemers per starttijd meedoen. Kaartjes zijn online te reserveren. De start is bij de ingang van het buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel.

De Schemerwandeling is één van de activiteiten tijdens de ‘Nacht van het Kind’, een grote landelijke fondsenwervingsactie voor kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden. De Nacht van het Kind is een initiatief van Edukans, Het Vergeten Kind, het Liliane Fonds en KiKa. Staatsbosbeheer draagt 50% van de opbrengst van de Schemerwandeling af aan dit goede doel.