Gratis lezing over mogelijkheden vergrijzende samenleving

Print
Gratis lezing over mogelijkheden vergrijzende samenleving

Hans Kasper. Afbeelding: Ermindo Armino

Kerkrade / Eygelshoven -

In Cube design museum te Kerkrade vindt dinsdag 28 mei, om 20.00 uur, een gratis toegankelijke lezing plaats over de opties van de vergrijzende samenleving voor creatieve industrie en het midden- en kleinbedrijf (MKB).

De lezing wordt gegeven door professor Hans Kasper van onderzoeksbureau Silverbrains. Vooraf aanmelden en meer informatie via: www.cubedesignmuseum.nl

Uitdagingen

De samenleving kent een groeiend aantal ouderen, die bovendien steeds langer zelfstandig blijven met alle uitdagingen van dien. Hoe kunnen designers, bedrijven en dienstverleners inspelen en aansluiten op de behoeften van deze groep? De lezing van Hans Kasper is onderdeel van het ‘Impact’ programma, een platform voor de creatieve industrie, op initiatief van Cube, waarin bedrijfsleven, designers en onderwijs elkaar ontmoeten.

Impact

Het nieuwe platform Impact is voor en door de Limburgse en Euregionale designwereld waarin verbinden, verdiepen en ontsluiten van kennis en netwerken in de creatieve industrie (onderwijs, bedrijfsleven en designers) centraal staan. Het platform bestaat uit een aantal ontmoetingen op basis van inhoud en actuele onderwerpen. Dit kunnen lezingen, workshops, discussieavonden en conferenties. Daarnaast is er de website www.impactprogram.eu die zich verder ontwikkelt op basis van de wensen en behoeften van de markt.

Silverbrains

Silverbrains is opgericht door Hans Kasper, Jim Krijnen en onderzoeker Cor Pooters. Het bureau onderzoekt en verzamelt data en weet alles over hoe de 50-plusser denkt over pensioen, gezondheid, mobiliteit, wonen, winkelen, werken en de irritaties hierover. De drie initiatiefnemers begeleiden bedrijven bij de zoektocht naar nieuwe of verbeterde producten en diensten voor deze doelgroep. Daarbij maken ze gebruik van tal van bestaande bronnen en houden zelf onderzoek. Parkstad is een proeftuin die kansen voor het MKB en designers biedt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen