Benefietdiner en kunstveiling voor Emmaus Feniks in Tegelen

Print
Benefietdiner en kunstveiling voor Emmaus Feniks in Tegelen

De kunstwerken worden tentoongesteld in de kruisgangen van het voormalige klooster. Afbeelding: Stefan Koopmans

Tegelen -

Met een benefietdiner en een kunst- en dienstenveiling wordt op 6 juni geld ingezameld voor Emmaus Feniks, woon-werkgemeenschap voor dak- en thuislozen in het voormalige klooster Ulingsheide in Tegelen.

Tijdens de veiling in de gerestaureerde kloosterkapel zal onder meer werk van verschillende kunstenaars onder de hamer komen. Gouverneur Theo Bovens en burgemeester Antoin Scholten zullen samen met scheidend Oelesvors Gé Cornet als veilingmeesters optreden. De kavels worden vooraf tentoongesteld in de kruisgangen van het klooster, die pas sinds kort toegankelijk zijn voor publiek.

Het diner wordt bereid door sterrenkok Eric Swaghoven van het Venlose restaurant Valuas en de cateraars Paul Lucker en Boris Tillemans uit Steyl, met ondersteuning van Ladies‘ Circle Venlo. De drie gangen worden op verschillende plekken in de vroegere abdij opgediend. Daarbij zullen ook artiesten optreden, onder wie het musical-echtpaar Sandor Stürbl en Lilly-Jane Young en het duo Thei & Marij.

Een deel van de opbrengst is bestemd voor de mensen van Emmaus Feniks en voor de aanschaf van een nieuwe geluidsinstallatie voor de gerenoveerde kapel. De deelnamekosten zijn 125 euro per persoon all-in. Aanmelden kan via: gerardfokkens@home.nl