Museum Peel en Maas bereidt WOII expo voor

Print
Museum Peel en Maas bereidt WOII expo voor

Het museum van Peel en Maas in Helden. Afbeelding: Museum Peel en Maas

Helden -

Hoewel momenteel de tijdelijke tentoonstelling Van Ploeg naar Ploegendienst nog te zien is in Museum Peel en Maas, is de volgende tentoonstelling al in voorbereiding. In september opent namelijk de Tweede Wereldoorlog expositie in het kader van 75 jaar bevrijding.

In deze expositie is er aandacht voor een belangrijke stuk lokale historie dat sporen heeft nagelaten in de regio. Van de Duitse inval, het plaatselijke verzet en de grootschalige verwoestingen in Peel en Maas, tot aan de bevrijding van de streek. Voor kinderen komt er een apart educatief programma. Sinds kort verkoopt het museum ook boeken over de Tweede Wereldoorlog, voornamelijk van schrijvers uit de regio. Zo zijn Gestolen Jeugd door de Maasbreese schrijver Ton van Reen, Het Geheime Dagboek van Oma door de Panningse Kaat Verhaegh en Donkere Maanden in Wuppertal door Wiel Tulmans uit Beringe verkrijgbaar. Daarnaast toont het museum ook vier documentaires over de plaatselijke razzia’s en deportaties tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meer info via www.museumpeelenmaas.nl.

Tot die tijd is de tijdelijke tentoonstelling over de opkomst van de industrialisatie in Peel en Maas, Van Ploeg naar Ploegendienst, te zien. Het streekmuseum is tot en met september geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Vanwege het tienjarig bestaan van het museum krijgen zowel volwassenen als kinderen bij de entree een gratis cultureel presentje. Het museum ligt aan Aan de Koeberg in Helden.