Aan tafel met Reinaert bij Nieuw Vosseven in Stramproy

© DE LIMBURGER PETER SCHOLS

thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuw Vosseven in Stramproy is een van de twintig terrassen die de finale hebben bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt.

Ray Simoen

Naam Nieuw Vosseven

Waar Lochtstraat 28, Stramproy

Website www.nieuwvosseven.nl

Een donker, wat vervallen barakje met een zwijgend ven ervoor. Dat was Vosseven toen we acht jaar geleden in de buurt kwamen kijken naar de Tauros, een prehistorische stier met hoorns, die uiteen staan als het stuur van een Puch brommer.

Het barakje is inmiddels kundig verbouwd tot een licht, ruim restaurant, waar de liefde voor natuurhout vanaf spat In een breed aquarium zwemmen vissen in tropische feestkleding. Een opgezette vos groet de bezoekers van zijn ven.

Dat is door de noest werkende eigenaars Maikel en Michelle van de Meerakker uit zijn diepe slaap gewekt; eendjes krijgen zwemles van hun moeder, die erop toeziet dat ze uit de buurt van een fontein blijven. Aan de overzijde piramidevormige huisjes en vakantiebungalows voor onthaasters met auto’s. Een smetje op het rustgevend uitzicht.

Vanaf de parking, met borden naar wandelroutes door het nabije Kemperbroek, stappen we het terras op. Veel stoer hout: ruime tafels en bloembakken, waarvan enkelen vragen verlost te worden van wat onkruid en peuken. Beetje rommelig de kratten bij het terras. Kan over het hoofd gezien zijn omdat Vosseven een populair reisdoel is. De bediening heeft meer oog voor het leegruimen van de tafel dan voor onze vragende blikken.

We vinden toch nog een kaart met mooie salades naast gefrituurd kindergeluk als Reynaert de Vos en Willy het Zwijn. De specialiteit van het huis, Dorstlesser - bitter lemon met Tönissteiner vruchtenwater - is lekker fris.

Jammer dat dit lekkers in een Duvel bierglas wordt gepresenteerd ,,Komt in orde, Michelle en Maikel zijn nog niet klaar met het vertimmeren van hun terras”, sust Jacques.

Nieuw-Vosseven, Stramproy

Plus:

Ligging bij ven in bosrijke omgeving

Parking

Mooi houtwerk binnen en buiten

Aanbod wandelroutes

Kindvriendelijk

Min:

Bediening kan vlotter

Kaart weinig verrassend

Magere info over het verhaal van Vosseven

Presentatie huisspecialiteit ‘de dorstlesser’

Bungalows overkant ontsieren fraaie uitzicht op ven.