Watertappunt voor Eygelshoven

Print
Watertappunt voor Eygelshoven

De ingebruikname van de watertap, in het bijzijn van wethouders Jo Schlangen (l.) en Tim Weijers. Roger Cohnen proost met het eerste flesje. Afbeelding: Gemeente Kerkrade

Eygelshoven -

Kerkrade-Noord heeft sinds dinsdag 7 mei een WML-watertappunt. Locatie van deze watertap is het vernieuwde Burgemeester Dohmenplein in Eygelshoven.

Anderhalf jaar geleden heeft inwoner Roger Cohnen vanuit de bewonersgroep Laurastraat Leefstraat bij het gemeentebestuur het verzoek ingediend voor het plaatsen van een watertappunt in Eygelshoven. De voorziening is nu gerealiseerd met behulp van een provinciale subsidie en is vooral bedoeld als recreatie- en ontmoetingsplek op het plein voor jong en oud. Een plaats waar inwoners en voorbijgangers samen kunnen komen en hun meegebrachte flesje of bidon gemakkelijk kunnen vullen met kraanwater.

In heel Kerkrade zijn nu vijf locaties, waar iedereen die voorbijkomt gratis kraanwater kan tappen: Burgemeester Dohmenplein, Continium, Stadspark, bs de Spoorzoeker en naast het Roda JC court in Park West.