Familie Ivana Smit start procedure tegen Amerikaans echtpaar

Print
Familie Ivana Smit start procedure tegen Amerikaans echtpaar

Afbeelding: AD/Koen Verheijden

De familie van het in Maleisië omgekomen model Ivana Smit begint in de Verenigde Staten een civiele procedure tegen het Amerikaanse echtpaar dat volgens de familie betrokken is bij haar dood.

De nabestaanden en hun advocaat kondigden dat donderdag aan in het tv-programma M.

Het paar, Alexander en Luna Johnson, verblijft momenteel in Miami in de Verenigde Staten, zo heeft journalist Thijs Zeeman ontdekt. Hij filmde een confrontatie met Luna op straat en stelde haar vragen over de kwestie.

Lees ook: Uitspraak rechter ‘dood Ivana was een ongeluk’ roept nóg meer vragen op

Het stel was tijdens het onderzoek naar de dood van Smit van de radar verdwenen. Het 18-jarige fotomodel werd in december 2017 naakt gevonden na een val van de twintigste verdieping van het flatgebouw, waar de Johnsons woonden. Smit was in hun appartement.

Het Amerikaanse stel werd na hun ondervraging vrijgelaten en werkte niet mee aan het onderzoek van de rechtbank in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur om te bepalen of vervolging zou worden ingesteld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee