26 Aanhoudingen tijdens huldiging Ajax

Print
26 Aanhoudingen tijdens huldiging Ajax

Afbeelding: AP

Tijdens de huldiging van landskampioen Ajax, donderdagmiddag op het Museumplein in Amsterdam, zijn tot 19.00 uur 26 mensen aangehouden.

Van hen hebben zich twee schuldig gemaakt aan het gooien van vuurwerk richting het podium op het evenemententerrein, aldus de politie.

Verder is er een opgepakt voor poging tot zware mishandeling en hebben 16 mensen zich schuldig gemaakt aan belediging.

Feestelijke huldiging

Ook moesten vier mensen mee naar het bureau vanwege het verstoren van de openbare orde en zijn twee mensen opgepakt voor het bezit van verdovende middelen en eentje voor bedreiging.

Lees ook:Ajax-selectie draagt titel op aan Nouri, Halsema bekogeld met bier

De politie kijkt terug ‘op een feestelijke huldiging van Ajax op een vol Museumplein’. Tegen 20.30 uur stroomde het aanwezige publiek de stad uit.

NS

De NS heeft geen problemen gehad met het vervoeren van mensen die de trein hadden genomen om de spelers van Ajax toe te juichen. Dat zei een woordvoerster van de NS uren na afloop van de huldiging van de landskampioen.

Bekijk ook video: Museumplein is vol voor Ajax-huldiging

De meeste supporters die met de trein waren gekomen, waren toen al weer op weg naar huis gegaan. De NS had extra lange treinen ingezet om het vervoer van de Ajax-fans in goede banen te leiden.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: