handbal

Lot van Bevo en Lions in handen van Aalsmeer

Print
Lot van Bevo en Lions in handen van Aalsmeer

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Sittard / Panningen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Bevo Hc, Lions en Volendam strijden zondag om het laatste ticket voor de finalewedstrijden om de landstitel. Hun lot ligt in handen van Aalsmeer, dat al zeker is. De Noord-Hollanders kunnen bepalen wie ze als tegenstander willen.

„Ja, ik heb wel een voorkeur tegen welke ploeg ik in de finale wil spelen, maar dat ga ik niet vertellen.” Aalsmeer-coach Bert Bouwer is er duidelijk in. De trainer is gepokt en gemazeld in het internationale handbal en wil zijn tegenstander niet wijzer maken. Bouwer zag hoe het vorig jaar uitpakte toen Lions van de daken schreeuwde dat het graag tegen Aalsmeer in de finale wilde spelen. Uiteindelijk ging Aalsmeer er met de landstitel vandoor en stond Lions met lege handen.

Lees ook: Beslissende handbalderby Bevo - Lions verplaatst voor televisie uitzending

Sportieve plicht

Bouwer speelt met zijn team zondag tegen Volendam en wil zijn sportieve plicht vervullen. Ook omdat hij niet met twee nederlagen - Aalsmeer verloor vorige week van Bevo - aan de finalewedstrijden wil beginnen. „Dat overkwam Lions vorig jaar en de statistieken hebben toen hun werk gedaan. Wij willen zondag winnen van Volendam en gaan daar ook alles aan doen.”

Of Aalsmeer vanwege de kortere reisafstand een voorkeur heeft voor Volendam als tegenstander in de finale? Bouwer wil er niets van weten. „Ik kan slecht tegen trainers die gaan zitten rekenen. Je moet als sportman altijd willen winnen. Als je gaat rekenen, gaat dat altijd verkeerd en ben je een slechte coach.”

Competitievervalsing

Om competitievervalsing tegen te gaan heeft het Nederlands Handbal Verbond de wedstrijden Bevo-Lions en Volendam-Aalsmeer gelijktijdig gezet. Op verzoek van de NOS is er ook met de speeldag geschoven. De wedstrijden worden nu zondagmiddag om 13.30 uur gespeeld, de tweede helft van Volendam-Aalsmeer is live op televisie.

Bij Bevo zijn ze allerminst blij met de verplaatsing. Voorzitter Mustafa Amhaouch: „Wij werken nu mee aan een verplaatsing, maar komen niet eens op televisie. We hadden liever een avondje Bevo op zaterdag gehad.”