3 miljoen zien Duncan Laurence in halve finale

Print
3 miljoen zien Duncan Laurence in halve finale

Afbeelding: ANP

Ruim 3 miljoen mensen hebben donderdagavond gezien hoe de Nederlandse inzending Duncan Laurence zich plaatste voor de finale van het Eurovisiesongfestival.

Hij kwam uit in de tweede halve finale, waarin ook Noord-Macedonië, Albanië, Zweden, Rusland, Azerbeidzjan, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland en Malta zich kwalificeerden.

De uitzending pakt de eerste plaats in de kijkcijfertop-25 van Stichting KijkOnderzoek.

Lees ook: Duncan plaatst zich voor finale van Eurovisie Songfestival

Het programma Op weg naar het Songfestival 2019, dat voorafgaand aan de halve finale werd uitgezonden, trok een kleine 1,7 miljoen kijkers.

Finale

Zaterdag is de finale van het liedjesfestival. Duncan Laurence komt uit in het eerste deel daarvan.

Laurence komt als twaalfde het podium op. Hij zit in een blokje tussen Cyprus en Griekenland. Malta, dat donderdag als laatste land doorging naar de finale, opent het bal. Naast Nederland zitten in de eerste helft ook Duncans concurrenten voor de eindzege Rusland en Zweden die respectievelijk als vijfde en negende het podium op moeten.

Ook in de tweede helft van de finale zitten een aantal favorieten, zeker in het slot van de show dat met Frankrijk (21), Italië (22), Zwitserland (24) en Australië (25) een sterke bezetting heeft. Spanje sluit de finale als 26e land af.