Top aspergesoep op wijnkasteeltje van De Belaeving

© DE LIMBURGER PETER SCHOLS

thumbnail: null
thumbnail: null

De Belaeving in Helden is een van de twintig terrassen die de finale hebben bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt.

Door Ray Simoen

Naam De Belaeving

Waar Neerseweg 90, Helden

Website www.debelaeving.nl

Als de druiven van hun wijngaarden even uitgelaten groeien als Sabiene Sonnemans en Brigit Geuijen praten over hun plannen met wijngaard de Belaeving, zouden de wijnflessen niet aan te slepen zijn.

Vier maanden is het tweetal nu aan de gang in de in de versukkeling geraakte Belaeving even buiten Helden. Alles op alles wordt gezet om de Belaeving zijn naam waar te laten maken.

Er moet weer muziek komen in het restaurant dat oogt als een wijnchâteau in zakformaat en dat twee terrassen en twee wijngaarden voor en naast de deur heeft. Plus opzij nog speelwerk voor kinderen. Hoeft geen probleem te zijn.

De dames, met hulp van alleskunner Ties en enkele enthousiaste serveersters, weten van wanten. Brigit combineerde eerder haar werk in een garage met zangoptredens van trouwerijen tot begrafenissen. En Sabiene heeft ervaring als restaurantkok. De druiven doen hun werk goed, zo kun je vanaf het vrolijk aangeklede terras zien. ,,Aan mest geen gebrek. Paarden zijn hier ook welkom.” Ruiters kunnen zo het terras opstappen, evenals de fietsers, als ze het pedaleren door bos en hei moe zijn.

Dorst krijg je van het zicht op de druiven. Die worden tot riesling, chardonnay en merlot geperst, vertelt Sabiene met meer enthousiasme dan kennis, aldus jurylid Monique. ,,Maar dat verschil maakt ze snel goed”, verzekert Monique later.

„In de haast om uitleg te geven en hun zaak op orde te brengen, moeten de dames er wel op letten dat hun kleding smetvrij is en het interieur niet zo’n bijeengeraapt allegaartje is”, fluistert Jacques vanachter de, ,,eindelijke eens een goede”, aspergesoep. Met een heerlijke frisse witte Belaevingswijn toosten we het tweetal veel succes toe.

De Belaeving, Helden

Plus:

-Ligging bij wijngaarden en bos

-Enthousiaste bediening

-Likeuren

-Speeltuintje voor kinderen

-Diervriendelijk

Min:

-Aankleding terras en restaurant

-Bewegwijzering

-assortiment huiswijnen

-geen streekbieren

-info over wijngoed kan uitvoeriger